top of page

Tagxedo Creator: Είναι ένας δωρεάν δημιουργός cloud word που βασίζεται στον ιστό , παρόμοιος με το Wordle. Απλά με το Tagxedo, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύννεφο λέξεων σε σχήμα.

5360294789_76cc7db0f5_b.jpg

JigsawPlanet: Δημιουργήστε, παίξτε, μοιραστείτε παζλ και συναγωνιστείτε με άλλους χρήστες και με διάφορα επίπεδα δυσκολίας. (Πατώντας στο εδώ θα βρείτε οδηγίες για τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου)

StoryJumper: Είναι ένα εργαλείο δημιουργίας εικονογραφημένων ηλεκτρονικών βιβλίων. Παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναπτύξει μια πλούσια σε περιγραφές ιστορία ή ένα αφήγημα εύκολα και γρήγορα επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα έτοιμα πρότυπα (Get ideas) είτε ξεκινώντας από το μηδέν (+ Create book.

Storybird: Διαδικτυακό εργαλείο ψηφιακής αφήγησης που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα δημιουργίας διαδικτυακών βιβλίων, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στυλ γραφής και ποικιλία εικονογραφήσεων.

StoryboardThat: Είναι μία γραφική αναπαράσταση σχεδίων ή εικόνων σε σειρά, με απώτερο σκοπό την εικονοποίηση ενός e-learning course, video, παιχνιδιού, κλπ. Έως και δύο δωρεάν εφαρμογές την εβδομάδα. Με οδηγίες στα Αγγλικά.

Animoto: Μια εύχρηστη online εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία ταινιών βασισμένες φωτογραφίες ή αποσπάσματα βίντεο.

000263717W_edited.jpg

Thinglink:  Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου μπορείτε να μετατρέψετε μία απλή, στατική εικόνα σε μία σύνθετη, διαδραστική και πολυμεσική εικόνα. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε μια εικόνα με κείμενο, άλλες εικόνες, συνδέσμους, απλά προσθέτοντας ετικέτες σε όποιο σημείο της επιθυμούμε.

PhetColorado–Phet Interactive Simulation: Παρέχει διασκεδαστικές, διαδραστικές, βασισμένες σε έρευνες προσομοιώσεις φυσικών φαινομένων δωρεάν. Χρησιμοποιεί κυρίως εφαρμογή Javaapplets που αφορούν φαινόμενα μηχανικής, κυματικής, ηλεκτρισμού, μαθηματικών, χημείας και βιολογίας. Οι προσομοιώσεις ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση με τον άμεσο χειρισμό.Επιλέξτε: “Προσομοιώσεις” - “Βαθμίδα Εκπαίδευσης” - “Δημοτικό” και έπειτα όποια προσομοίωση σας ενδιαφέρει).

Padlet: Επιτρέπει την ανάρτηση πληροφοριών πάνω στον ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων με τη μέθοδο σύρε και τοποθέτησε (drag and drop). Πατώντας πάνω στο εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε οδηγίες δημιουργίας και χρήσης της εφαρμογής.

Google maps: Είναι υπηρεσία χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο.

«Ιφιγένεια»: Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους επιμορφωτές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης β' επιπέδου, στην ανεύρεση υλικού (εκπαιδευτικές δραστηριότητες) για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη.

«Αίσωπος»: Ψηφιακή Πλατφόρμα  Διδακτικών Σεναρίων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Μια πλατφόρμα για Σχεδίαση, Υποβολή, Αξιολόγηση και Αξιοποίηση Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Wheel of Names: Πρόκειται για έναν ψηφιακό διαδραστικό Τροχό Δραστηριοτήτων που συνδυάζει την ψηφιακή τεχνολογία με απλά παραδοσιακά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά με τους γονείς τους στο σπίτι. Πατώντας στο βελάκι, ο Τροχός γυρίζει και σταματάει σε κάποια δραστηριότητα (η οποία απεικονίζεται στον Τροχό με λέξη και εικόνα), κινητοποιώντας τους γονείς και τα παιδιά να παίξουν.

Google Arts & Culture: Μια εκπληκτική πλατφόρμα πολιτισμού που φέρνει κοντά μας μουσεία απ’ όλο τον κόσμο. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορούμε να δούμε με πολύ καλή ανάλυση τα έργα πάνω από 10.000 καλλιτεχνών.

Φωτόδεντρο: Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μπορείτε να αναζητήσετε με ενιαίο τρόπο και από ένα κεντρικό σημείο, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική εκπαίδευση, που βρίσκεται είτε στα αποθετήρια «Φωτόδεντρο» του Υπουργείου Παιδείας είτε σε άλλα, «εξωτερικά» αποθετήρια ή εκπαιδευτικές πύλες. Παρέχει δηλαδή έναν κεντρικό «κατάλογο» με το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική εκπαίδευση.

PurposeGames: Είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μάθηση και για διασκέδαση ταυτόχρονα. Παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν δωρεάν διαδραστικές ασκήσεις αλλά και να παίξουν έτοιμες ασκήσεις που έχουν δημιουργηθεί από άλλους χρήστες. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει άσκηση αντιστοίχισης, άσκηση πολλαπλής επιλογής, άσκηση συμπλήρωσης κ.α. Μπορεί ο χρήστης να ανεβάσει μια εικόνα πάνω στην οποία θα τοποθετήσει hot spots δηλαδή σημεία τα οποία αντιστοιχούν σε μια ερώτηση. Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι ότι δεν επιτρέπει την εισαγωγή των παιχνιδιών που δημιουργεί ο χρήστης σε δική του ιστοσελίδα, μπλογκ ή διαδικτυακό περιβάλλον. 

Παρουσίαση1.jpg

Liveworksheets: Πλατφόρμα που επιτρέπει να μετατρέψουμε τα παραδοσιακά εκτυπώσιμα φύλλα εργασίας σε διαδραστικές διαδικτυακές ασκήσεις με αυτοδιόρθωση.

«Πρωτέας»: Αποθετήριο Ψηφιακής Πλατφόρμας Διδακτικών Σεναρίων Γλώσσας και Λογοτεχνίας

 Voki: Είναι ένα online εργαλείο που επιτρέπει τη δημιουργία κινούμενων και ομιλούντων ψηφιακών χαρακτήρων (avatars) με τη μορφή υπαρκτών προσώπων, ζώων ή φανταστικών χαρακτήρων. Παράδειγμα χρήσης και Φύλλο εργασίας.

Κahoot: Είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο, που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν, εύκολα και γρήγορα, παιγνιώδη κουίζ με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητών τους  σε πραγματικό χρόνο τάξης. Οδηγίες για το kahoot μέσω του προγράμματος e twinning.

EASEL.LY: Περιβάλλον οπτικοποίησης της πληροφορίας για τη δημιουργία infographic, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να μοιράσει ισχυρό οπτικό υλικό (infographics, αφίσες). Συνεργατική άσκηση

 Sway. Office: Εφαρμογή δημιουργίας παρουσιάσεων. Με το Sway  ενσωματώνουμε στην παρουσίαση κείμενο, εικόνα και πολυμέσα από το διαδίκτυο ή από τον υπολογιστή μας.  Το Sway προσαρμόζεται ώστε η εμφάνιση του να είναι σωστή με όλες τις οθόνες και μας δίνει την επιλογή την παρουσίασή μας να τη μοιραστούμε ή να την επεξεργαστούμε από κοινού χρησιμοποιώντας μια απλή διεύθυνση URL

bottom of page